Velkommen til Air Liquide Skagerak

Selskapet har som formål å markedsføre og distribuere natur-/biogass til industri, transport/drivstoff, maritim næring og offentlig bygg, m.m.

Selskapet er en ledende og attraktiv aktør innenfor biogass segmentet gjennom strategisk målrettet utnyttelse av posisjon, kompetanse og gassinfrastruktur.

Air Liquide Skagerak prosjekterer og bygger ut gass distribusjonsnett, samt eier og drifter nettet med tilhørende anlegg.

Beredskap

Transportgiganten Litra AS satser grønt med biogass på tanken

Litra AS invisterer i 100 tunge kjøretøy med biogass fra Skagerak Naturgass på tanken

- Som bedrift har vi en forpliktelse til å redusere utslippene våre, og kjøper derfor hele tiden inn de mest moderne bilene med lavest forbruk og minst utslipp. Når vi nå ser at både tunge kjøretøy for biogass og biogassen er tilgjengelig, ser vi ingen grunn til å vente lenger og derfor satser vi på grønt på tanken, sier konsernsjef Vegard Narmo i Litra AS.

- Ser vi at dette går fortere enn planlagt, vil vi ikke vente med å kjøpe inn flere biler, sier konsernsjef Vegard Narmo i Litra AS, som skifter ut 50 - 80 biler hvert år.

Litra AS har inngått en intensjonsavtale med Skagerak Energi AS om leveranser av biogass til minimum 100 tunge kjøretøy de kommende fem årene. For å levere dette drivstoffet skal Skagerak Energi bygge opp en kjede av fyllestasjoner, i første omgang på Østlandet.

- For oss er dette løsningen på den sedvanlige høna-og-egget problematikken om hva som skal komme først. Nå har vi fått en privat transportør som er ledende for en grønnere transportsektor, og vil kjøpe inn biogass i så store mengder at det er grunnlag for å bygge ut et distribusjonsapparat. I første omgang skal vi bygge strategisk plasserte, offentlig tilgjengelige fyllestasjoner på Østlandet, men det er ikke til å legge skjul på at vi har blikket rettet mot en videre nasjonal ekspansjon, sier Frode Halvorsen, administrerende direktør for det nye partnerskapet med Skagerak Energi og den franske industrigiganten Air Liquide. Oppfordringen er klar på at flere eiere av små og store tyngre flåtekjøretøy må melde seg på biogass på hjul.  
Biogassen skal i hovedsak leveres som flytende biogass (LBG), men også noe trykksatt biogass (CBG).

Om selskapene

  • Konsernet Litra AS med datterselskaper og hovedkontor på Lillehammer, er en av landets største privateide transportører. Selskapet ble etablert i 1917 og feirer i disse dager 100 år som transportør. Litra konsernet vil omsette for rundt 750 millioner kroner i 2017. Litra AS disponerer over 280 biler og har over 500 ansatte. Les mer på www.litra.no

  • Selskapet Skagerak Naturgass AS er eid av Air Liquide (51%) og Skagerak Energi (49%) etter en nylig inngått avtale. Skagerak Naturgass distribuerer i dag naturgass i form av LNG og biogass fra Kristansand til Østfold, men vil med den nye eieren utvide markedsområdet og i større grad satse på biogass og hydrogen. Les mer på www.skageraknaturgass.no

Kontaktpersoner